AbonnementenKoffie
ActiesBestellen
100% Direct Trade
100% Eerlijke Koffie
100% Arabica Koffie
100% Biologisch
Menu

Verhalen van boeren

23 april 2024

Moises Fernandez uit Jabillos, Costa Rica

Een Samenspel van Koffie en broederschap
Diep in de groene heuvels van Jabillos, Costa Rica, ontvouwt zich het hartverwarmende verhaal van Boer Moises Fernandez. Met een toewijding aan het land, familie en een passie voor koffie en cacao, heeft Moises, samen met zijn broer Eduardo, een betoverende koffieplantage gecreëerd waarin hun liefde voor het ambacht tot leven komt.
Samen met zijn broer Eduardo runt Moises bloeiende koffie- en cacaovelden. Het land staat vol met weelderige koffiebomen en cacaoplanten, een weerspiegeling van hun gezamenlijke toewijding aan het vak. Het is een samenwerking doordrenkt met broederlijke liefde, waarbij de kracht van hun samenwerking duidelijk zichtbaar is in de weelderige gewassen.

Perfecte Schaduw voor Perfecte Koffie
Het is de gebalanceerde aanplant van bomen die de 'smaak van perfectie' toevoegt aan de koffie van Moises en Eduardo. Hun expertise in het creëren van de juiste schaduw voor de koffiebomen resulteert in een omgeving waarin de koffiebessen traag rijpen, hun smaakprofiel verfijnen en een unieke complexiteit ontwikkelen die kenmerkend is voor de regio.

Wat deze boerderij nog specialer maakt, is de bijzondere relatie tussen Moises en zijn broer Eduardo. Eduardo, laaggeletterd maar gepassioneerd, vond het moeilijk werk te vinden. Dankzij de onvoorwaardelijke steun van Moises heeft Eduardo echter een thuis gevonden op hun gezamenlijke project. Hier kan hij zijn liefde voor het land en de gewassen uiten, wat niet alleen zijn eigen hart vervult, maar ook een onmiskenbare ziel aan hun koffie en cacao toevoegt.
Het verhaal van Moises Fernandez is niet slechts een verhaal van landbouw; het is een ode aan familie, samenwerking en het delen van passies. Het is een buitengewone koffie; een koffie doordrenkt met liefde en het vakmanschap van twee broers die samen een prachtige erfenis creëren.

Fabio Marin: Een Passie voor Koffie
Maak kennis met Fabio Marin, een bevlogen man van 52 jaar uit het idyllische dorp Pavones, Costa Rica. Hoewel koffie niet zijn voornaamste bron van inkomsten is, heeft Fabio van het verbouwen van koffie een prachtig project gemaakt voor zijn gezin. Zijn leven op het land is doordrenkt van liefde en toewijding voor zijn koffieplantage.
Fabio kiest bewust voor de koffievariëteit Obata, een relatief nieuwe variëteit die snel aan populariteit wint vanwege zijn uitstekende smaakprofiel. Met zorgvuldige pluk en selectie van alleen de beste bessen zorgt Fabio ervoor dat zijn koffie van de hoogste kwaliteit is.
Voor Fabio is koffie verbouwen niet slechts een bron van inkomsten; het is een manier van leven die hij deelt met zijn gezin. Samen werken ze op de plantage, leren van elkaar en genieten van de schoonheid van het landelijke leven. Fabio vindt voldoening in het zien groeien van de koffieplanten, het verzorgen van de gewassen en het behalen van een succesvolle oogst.

Wat Fabio extra bijzonder maakt, is zijn langdurige samenwerking met de nestor van het dorp, Don Victor. Dankzij deze samenwerking voorziet Fabio Don Victor van werk en extra inkomen, wat een prachtig voorbeeld is van gemeenschapszin en solidariteit.
Met zijn toewijding is Fabio een inspiratiebron voor anderen. Hij laat zien dat koffie verbouwen niet alleen een bron van inkomsten kan zijn, maar ook een manier om van het leven te genieten en een sterke band met de natuur en de gemeenschap op te bouwen.

Door te delen informeer je velen ☕️

Recente berichten

100% Direct Trade
100% Eerlijke Koffie
100% Arabica Koffie
100% Biologisch
Naar boven
Eerst even proeven?
Vraag hier het proefpakket aan!