AbonnementenKoffie
ActiesBestellen
100% Direct Trade
100% Eerlijke Koffie
100% Arabica Koffie
100% Biologisch
Menu

Feiten over Costa Ricaanse koffie?

08 juni 2024

Afhankelijk van de koffieregio in Costa Rica is het smaakprofiel behoorlijk verschillend. Costa Ricaanse koffiesoorten hebben een zuivere, zoete en fruitige smaak met een gemiddelde zuurgraad. Enkele veel voorkomende Costa Ricaanse koffiesmaken zijn honing, chocolade, citrus, vanille, druif en melasse. Wat je kunt verwachten zijn levendige en uitgebalanceerde fruitsmaken met een zuivere, zoete en lichte body.

Snelle algemene feiten

Geografie en hoogten van gebieden (800-1500 meter boven zeeniveau)
De beste koffieregio's van Tarrazu, West Valley, Central Valley Tres Rios
De oogst vindt voornamelijk plaats van december tot april
Gewassen maalproces, terras- en trommeldroging
Sterk en compleet aroma
Smaakprofiel van levendige, bloemige, fruitige, zoete en aromatische smaken
Licht lichaam
Milde zuurgraad

Door te delen informeer je velen ☕️

Recente berichten

100% Direct Trade
100% Eerlijke Koffie
100% Arabica Koffie
100% Biologisch
Naar boven
Eerst even proeven?
Vraag hier het proefpakket aan!