“SILAA” heet voortaan “SELA&CO”
 
Geachte koffiegenieter!
 
Met plezier vertellen wij u dat de door u gewaardeerde SILAA-koffie een nieuwe naam krijgt: SELA&CO. Het eerlijke concept van de koffieteelt en de biologische kwaliteit blijft uiteraard bestaan. Waarom dan wel een nieuwe merknaam? Het is tijd voor een andere naam en huisstijl, omdat wij voortaan bij meerdere koffieboeren koffie zullen gaan afnemen. Zo gaan we de belangen van een grotere groep boeren behartigen en dat stemt ons positief. En bij deze nieuwe samenwerking past een sterke, nieuwe naam.
 
We genieten samen
Sela is een Hebreeuws woord dat ‘rust’ of ‘pauze’ betekent. Daar gaat het namelijk om, even pauzeren om echt te genieten van een speciaal moment: het drinken van een kopje koffie van SELA. En van ‘CO’, want genieten doet u samen. Ondertussen helpt u de boeren in Noord-Thailand met een beter bestaan.
 
We helpen méér boeren
Wij zijn blij dat we meer boerengezinnen in Noord-Thailand kunnen helpen door óók koffie bij hen af te nemen. Deze stap is verder noodzakelijk om onze fors groeiende klantengroep van voldoende koffie te kunnen voorzien. Daarbij is de tijd rijp voor een professionalisering van onze missie. De kern van onze motivatie blijft het Evangelie (en het Business as Mission-concept). Maar we willen onze SELA&CO-koffie ook gaan aanbieden buiten de christelijke wereld, om voor een groter afzetgebied te zorgen, waardoor we steeds meer arme boerengezinnen kunnen helpen.
 
We zorgen dat boeren én bossen overleven
Sinds 2008 zetten wij ons in om de PwoKaren-boeren in Noord-Thailand te ondersteunen door hun Arabica-koffie af te nemen. Wij doen dit, omdat de regering van Thailand de PwoKaren-stammen heeft verboden om nog langer bos op de bergen te kappen om rijstvelden aan te leggen. Men wil namelijk het bos dat nog over is beschermen. Dit is in principe een goed plan, alleen hebben de PwoKaren-boeren nu geen mogelijkheid meer om in hun levensonderhoud te voorzien. Veel mannen trekken naar de stad om werk te zoeken waardoor gezinnen ontwricht raken. De verbouw van koffie biedt echter een uitkomst: De PwoKaren-boeren kunnen als gezin bij elkaar blijven en voor hun levensonderhoud zorgen. Daarbij wordt het ideaal van bosbehoud nagestreefd. Zo werken wij mee aan het creëren van een betere wereld.
 
We maken biologische koffie, rijk van smaak
Koffie van SELA&CO is Arabica-koffie; 100% biologische kwaliteitskoffie. De koffieplanten worden verbouwd op een hoogte van duizend meter, waardoor heerlijke koffie wordt verkregen. De schaduwplanten waaronder de koffieplantjes groeien, zorgen voor de juiste omstandigheden. De koffiebessen krijgen zo ruim de tijd om te rijpen waardoor zijn natuurlijke suikers zich ten volle kunnen ontwikkelen. Er ontstaat een speciale koffie met een rijke, intense en kruidige smaak. Het drinken van SELA&CO-koffie is daardoor écht een beleving.
 
Wij hopen dat u als SELA&CO-koffiegenieter ons komend jaar wilt helpen om deze bijzondere koffie bij anderen bekend te maken. Zo geven wij samen aan steeds meer boeren een onderhoudsvoorziening voor het leven.
 
Met vriendelijke groet,
 
Uw SELA&CO-team
EnglishDeutsch